Het was weer een leuk weekend in De Kraanvogel in Eersel op 22, 23 en 24 juni.
Er werd immers weer gestreden om de titel van Ad Kokx Open Eersels Driebanden Kampioen en dit keer voor de jaargang 2018. De 8 matadoren gingen de strijd aan in de onderlinge duels en speelden voor wat ze waard waren. Soms ging dat gepaard met wat hindernissen in de vorm van een carambole precies missen of een bandje te kort komen. Na de eerste wedstrijden leek het erop dat de nieuwkomer Jan van der Heijden hoge ogen zou kunnen gooien tijdens de finalewedstrijden.
Ook Jan Tholen deed van zich spreken. Hij had als nieuwe deelnemer aan dit kampioenschap alle wedstrijden in zijn poule overtuigend gewonnen en ging tijdens het finale weekend onverstoorbaar op de ingeslagen weg verder. Ook Bart Kanen mengde zich met winstpartijen in de titelstrijd terwijl de kampioen van vorig jaar, Piet Mies, af en toe een steekje liet vallen. Maar in de loop van het toernooi werd de weg naar boven door Joke Jacobs ook ingezet. Ronaldo Kanen, Rinus Vorstenbosch en Leo van de Ven konden geen potten breken en bleven in de achterhoede hangen.
Nadat alle partijen waren gespeeld kwam Jan Tholen als onverbiddelijke winnaar boven drijven. Ook tijdens de 7 finalewedstrijden gunde hij zijn tegenstrevers geen enkel punt. Jan werd glorieus kampioen door 14 punten te verzamelen in 7 wedstrijden. Dat is en blijft een prestatie van topformaat!

De totale eindstand na het finaleweekend is als volgt:
1. Jan Tholen
2. Joke Jacobs
3. Bart Kanen
4. Piet Mies
5. Jan van der Heijden
6. Ronaldo Kanen
7. Rinus Vorstenbosch
8. Leo van de Ven
VandaagVandaag35
Deze weekDeze week35
Deze maandDeze maand583
TotaalTotaal44043