Op maandag 14 november kwam De Ster uit Hoogeloon op bezoek in sporthal De Kraanvogel in Eersel. Deze ploeg met Peter van Erp, 7 winstpartijen uit 8, Albert Sol, 7 keer bonus in 7 partijen en Cees van Loon met 4 overwinningen is aan een ijzersterk seizoen bezig en bezet niet voor niets de tweede plaats op de ranglijst.
Rinus Vorstenbosch kreeg van een superieur spelende Peter van Erp slechts 15 beurten de kans om een redelijk resultaat te boeken, maar na tien beurten keek hij al tegen een onoverbrugbare achterstand van 70 tegen 13 aan en vijf beurten later haalde Peter met een serie van 14 de 15 wedstrijdpunten binnen.
Wim van Pelt, die vier jaar voor De Ster heeft gespeeld, had in zijn voormalige teamgenoot Albert Sol een tegenstander, die tot aan deze wedstrijd steeds boven zijn moyenne had gespeeld en die met zijn beheersing van de serie americaine tot grote reeksen in staat is. In de derde beurt bleef Albert nog op 36 steken en toen Wim onder meer na een serie van 31 zijn aantal had binnengehaald leek de winst voor De Kraanvogel een feit, maar met een perfect gespeelde serie van 50 in de gelijkmakende beurt kwam Albert toch nog op gelijke hoogte: 14 – 14 in wedstrijdpunten en na twee partijen 29 – 16 in het voordeel van de bezoekers uit Hoogeloon.
Peter v.d.Heijden herhaalde in zijn partij tegen Cees van Loon zijn kunststukje van de wedstrijd tegen 't Vrijthof Libre door vanuit schijnbaar geslagen positie terug te komen en via een ijzeren wedstrijdmentaliteit na 26 beurten de winst alsnog binnen te halen. Cees kwam bij de eindafrekening 5 caramboles te kort, hij miste in de gelijkmakende beurt de acquitstoot.
Met 38 tegen 28 punten verliet het team van De Ster Eersel in de wetenschap, dat het door het vertrek van Peter van Erp een zware opgave zal worden om de kampioenskansen te behouden.

Op maandag 28 november speelt De Kraanvogel de volgende thuiswedstrijd tegen De Toerist uit Hilvarenbeek, aanvang 19.00 uur.

VandaagVandaag15
Deze weekDeze week15
Deze maandDeze maand711
TotaalTotaal41912