Weliswaar reisde het team van De Kraanvogel met drie spelers af naar kampioenskandidaat De Karper '83 in Mierlo Hout, maar omdat Wim van Pelt wegens fysiek ongemak niet kon spelen was het aan Peter v.d.Heijden om een dubbelpartij voor zijn rekening te nemen. En dat deed hij met verve: Twee vrijwel identieke partijen, die Peter in 16 beurten met een moyenne van 6,56 wist om te zetten in de maximale 30 wedstrijdpunten. In de eerste partij tegen Jan v.d.Steen, die in het weekend vooraf een promotie had bereikt in het bandstoten, had Peter er vanaf het begin de schrik bij zijn tegenstander goed in zitten, na 6 beurten leidde hij met 35 tegen 0. En door een regelmatige productie in het vervolg kon Peter in de 16e beurt met een serie van 28 een eind maken aan de lijdensweg van Jan: 24 caramboles, een moyenne van 1,50 en 2 wedstrijdpunten.
In de tweede partij van de avond speelde Rinus Vorstenbosch een regelmatige, goede partij tegen Johan Kloft, die net als Rinus voortdurend boven zijn moyenne speelde. Hoewel Rinus naar het einde toe nog kwam opzetten vergaarde Johan in 25 beurten zijn benodigde 75 caramboles, Rinus kwam met 67 een fractie te kort, maar scoorde wel weer een voortreffelijk gemiddelde van 2,68 en haalde 11 wedstrijdpunten voor het team van De Kraanvogel binnen.
Een van de mooiste librespelers van de C1-klasse is ongetwijfeld Peter v.d.Linden, die bij afwezigheid van Harry Vogels het kopmanschap op zich moest nemen. Hij is gezegend met een fabelachtige techniek en speelt elke bal, zoals hij voor de verzameling gespeeld zou moeten worden, maar bouwt, zoals bekend, met die spelopvatting wel risico's in. Als hij zich gaat ergeren aan een tegenstander, die dat niet doet , is Peter vaak zelf zijn grootste tegenstander.
In de partij tegen Peter v.d.Heijden startte de Karperkopman met een prachtige serie van 32 en had na 5 beurten 88 caramboles op het scorebord staan. Peter v.d.Heijden hield echter aansluiting en terwijl de ergernis bij v.d.Linden toenam, voerde de Eerselnaar zijn productie regelmatig op om met een serie van 18 de partij in 16 beurten te beëindigen: 138 – 105 caramboles, 7 tegen 15 wedstrijdpunten.
Met de totaalscore van 24 – 41 bewees het Kraanvogelteam de collega's van De Ster uit Hoogeloon een goede dienst, zij bezetten vooralsnog de koppositie in C1.
Op 2 februari speelt De Kraanvogel de uitwedstrijd tegen Dubac 1 in De Smis in Duizel en op 15 februari volgt dan in De Kraanvogel de confrontatie met de huidige koploper De Ster uit Hoogeloon.

VandaagVandaag14
Deze weekDeze week14
Deze maandDeze maand710
TotaalTotaal41911